Υπηρεσίες

Θεραπεία Παιδιών

Βασικός στόχος της ψυχοθεραπείας παιδιών είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν τις δυσκολιες της καθημερινής ζωής, να χτίσουν τον πυρήνα του εαυτού τους και να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους. Κατα την διάρκεια της ψυχοθεραπείας μέσα από την σχέση που αναπτύσσει το παιδί με τον θεραπευτή, το συμβολικό παιχνίδι και τις εικαστικές δημιουργίες τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζουν και επεξεργάζονται τα συναισθήματά τους με αποτέλεσμα να μπορούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που βιώνουν.

Θεραπεία Ενηλίκων

Η ψυχοθεραπεία ενηλικών απευθύνεται σε άτομα τα οποία επιθυμούν να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένες δυσκολίες οι οποίες δυσχεραίνουν την καθημερινότητα τους όπως άγχος, κρίσεις πανικού, φοβίες, θλίψη, ψυχολογικό τραύμα κλπ.

Συμβουλευτική Γονέων

Στόχος της συμβουλευτικής γονέων είναι η ενδυνάμωση και η εκπαίδευση του κάθε γονέα στην ενεργητική ακρόαση των αναγκών του παιδιού του, ώστε να βοηθηθεί το παιδί να ωριμάσει συναισθηματικά.

Θεραπεία Εφήβων

Η εφηβεία είναι μια περίοδος μετάβασης από την παιδική στην ενήλικη ζωή, οπότε είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν ένας έφηβος αισθάνεται δύσκολα ή ενοχλητικά με κάτι που τον απασχολεί να απευθυνθεί σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας. Μέσω της ατομικής ψυχοθεραπείας οι έφηβοι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που τους δυσχεραίνουν και να μιλήσουν ανοιχτά με έναν ενήλικα της εμπιστοσύνης τους.

Ομαδική Θεραπεία

Στόχος της ομαδικής θεραπείας είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δυσκολεύουν τα μέλη της ομάδας μέσα από το μοίρασμα των εμπειριών των μελών και από την κατανόησή τους οτι δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν την συγκεκριμένη δυσκολία.

Ψυχομετρική Αξιολόγηση Παιδιών & Εφήβων

Η Ψυχομετρική αξιολόγηση αποτελείται από μια σειρά εξειδικευμένων ψυχομετρικών εργαλείων τα οποία επιλέγονται από τον Κλινικό Ψυχολόγο ανάλογα με το σκοπό της αξιολόγησης. Ο κύριος στόχος της ψυχομετρικής αξιολόγησης είναι να διερευνηθούν επιμέρους χαρακτηριστικά του ψυχολογικού προφίλ του παιδιού ή του εφήβου έτσι ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί μια κατάλληλη θεραπευτική πρόταση για τις ανάγκες του τη δεδομένη χρονική στιγμή που αξιολογείται και με βάση τα συμπεράσματα που προκύπτουν για την συναισθηματική και γνωστική λειτουργικότητά του.

Τα Ψυχομετρικά Εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι:

  1. WISC-VGR, αξιολογεί τη γνωστική ικανότητα παιδιών και εφήβων απο ηλικία 6 εώς 16 ετών και 11 μηνών.
  2. ΣΑΕΒΑ- Σύστημα Achenbach για εμπειρικά Βασισμένη Αξιολόγηση (Achenbach, 2001) : Αξιολογεί τις ικανότητες του παιδιού ή εφήβου, την προσαρμοστική λειτουργικότητα και τα προβλήματα συμπεριφοράς και συναισθήματος.

 

Σεμινάρια - Βιωματικά Εργαστήρια - Ψυχοεκπαιδευτικές Διαλέξεις

Βασικός στόχος των σεμιναρίων και των βιωματικών εργαστηρίων είναι να βοηθήσουν στην προσωπική ανάπτυξη του ατόμου μέσα από την ενίσχυση και ενδυνάμωση πολλών δεξιοτήτων ζωής (επίλυση συγκρούσεων,επικοινωνιακές δεξιότητες στις διαπροσωπικές σχέσεις κτλ) όπως επίσης να παρέχουν τα βασικά εργαλεία που χρειάζεται για την ψυχολογική του αυτο-βοήθεια.
Οι ψυχοεκπαιδευτικές είναι ομάδες που συνδυάζουν την εκπαιδευση και την ψυχολογία με την βιωματική εμπειρία έστι ώστε να μειωθούν τα πιθανά εμπόδια που μπορεί να προκύψουν στην θεραπευτική διαδικασία όπως είναι η ντροπή, ο φόβος και η επίκριση δίνοντας στα άτομα ένα πιο προσβάσιμο τρόπο για να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν καλύτερα διάφορα ψυχολογικά προβλήματα.

Διαδικτυακές Συνεδρίες

Η ψυχολογική υποστήριξη μέσω διαδικτυακών συνεδριών είναι ουσιαστικά υποστηρικτικές συνεδρίες μέσω της χρήσης Skype ή Viber. Οι διαδικτυακές συνεδρίες απευθύνονται σε ανθρώπους οι οποίοι : ζουν σε άλλο μέρος, έχουν δυσκολία μετακίνησης για ιατρικούς ή άλλους λόγους και μεταβαλλόμενο πρόγραμμα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Κάλεσε μας σήμερα και κλείσε το ραντεβού σου!