Βιογραφικό Σημείωμα

Η Ελένη Νέζα είναι Πτυχιούχος Ψυχολόγος από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας και κατέχει Μεταπτυχιακό με ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία.

Στο πλαίσιο της πρακτικής της εξάσκησης συνεργάστηκε με διάφορες δομές όπως Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός, το Κέντρο Έρευνας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (ΚΕΣΥ), Αγία Σκέπη Θεραπευτική Κοινότητα και Συμβουλευτικός Σταθμός Απεξάρτησης Ναρκωτικών και στην Ψυχιατρική Πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ως εποπτευόμενη κλινική ψυχολόγος στις οποίες παρείχε ψυχοδιαγνωστικές και ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε άτομα διαφόρων ηλικιών (παιδιά, έφηβους, ενήλικες). Επιπλέον χρειάστηκε να συνεργαστεί με άλλους επαγγελματίες ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτικό προσωπικό ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη.

Επι του παρόντος, εργάζεται ως Κλινική Ψυχολόγος στην Ιδιωτική Ψυχιατρική Κλινική “Γαλήνη” όπου παρέχει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες στους τρόφιμους (ψυχωσικές διαταραχές, άνοια, νοητική υστέρηση, διαταραχές διάθεσης, διαταραχές συνδεόμενες με ουσίες και εθισμό) .

Παράλληλα διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο όπου παρέχει ψυχοθεραπευτικές και ψυχομετρικές υπηρεσίες και στήριξη σε άτομα ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, θρησκείας, σεξουαλικής ταυτότητας και σε όλο το ηλικιακό φάσμα (παιδιά, έφηβοι και ενήλικες) που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και άπτονται ψυχολογικής υποστήριξης.

Δυνατότητα παραπομπής σε συνεργαζόμενο ψυχίατρο.

Η Νέζα Ελένη είναι εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος με άδεια που χορηγήθηκε απο το Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων (Κύπρου) με αριθμό μητρώου: 687

Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου στην Ελλάδα.

Προσέγγιση

Το θεραπευτικό μοντέλο που ακολουθεί είναι εκλεκτικό όπου συχνά δανείζεται εργαλεία ή αρχές απο άλλες προσεγγίσεις. Πιο συγκεκριμένα δεν ακολουθεί το ίδιο θεραπευτικό μοντέλο με όλους τους πελάτες αλλά εξατομικεύει και προσαρμόζει την θεραπευτική της παρέμβαση σύμφωνα με το παρουσιαζόμενο πρόβλημα και τις ανάγκες του πελάτη.

Κάποιες από τις βασικότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις που χρησιμοποιεί με τους πελάτες είναι η Ψυχοδυναμική, η Προσωποκεντρική (PCT), Γνωστική-Συμπεριφορική, η Συστημική προσέγγιση και η θεραπεία μέσω Τέχνης με έμφαση στα Εικαστικά (Art Therapy) εάν κρίνει οτι θα βοηθήσει τους πελάτες της. Η διεξαγωγή των συνεδριών είναι εφικτή στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Κάλεσε μας σήμερα και κλείσε το ραντεβού σου!